1. Razlog: UV zračenje se pojačava s visinom

UV zračenje se ne pojačava zbog nekoliko stotina metara manje udaljenosti od sunca… Pravi razlog je stanjivanje atmosfere koja filtrira UV zrake s udaljenošću od površine mora. U brojkama, UV zračenje se povećava za 10% svakih 1000 metara nadmorske visine.

2. Razlog: Odbojnost snijega

Važan dio izloženosti UV zrakama potiče iz odbijanja sunčanih zraka od različitih površina. Odbojnost snijega je između 40% i 90%, dok je npr. odbojnost pijeska samo 15% do 20%…

3. Razlog: Hlad smanjuje osjećaj topline

Kakogod zvučalo… – potrebno je zapamtiti, da vas prilikom ljetnjeg sunčanja topao, vruć ili pak pekući osjećaj na koži podsjeti na potrebu za zaštitom. U planinama temperature često sprječavaju tu pojavu i može se dogoditi, da cijeli dan proleti bez da ste zaštitili svoju kožu.

4. Razlog: Ugodan osjećaj hidrirane i zaštićene kože

Razvijeni za zadovoljavanje potrebe kože po hidrataciji i zaštiti u kontekstu sportova, ALGA MARIS® proizvodi za zaštitu od sunca lako i s užitkom se nanose na kožu. U izdanjima prikladnima za džep jakne ili kombinezona, stik SPF50+ i tonirani stik SPF50+ namijenjeni su osjetljivijim predijelima kože, kao što su obrazi, nos ili uši, te problematičnim ili oštećenim predjelima lica kojima je potrebna zaštita od sunca. Oni dopunjavaju Balzam za usne SPF30  i kreme za lice SPF30 i SPF50. (Svi proizvodi)

Eto, spremni ste za sigurno uživanje u zimskim sportovima! Zapamtite da za razliku od zaštite kože, ne možemo vam puno pomoči kod zaštite od lomova… Tako da – uživajte pažljivo!

 🙂

Izvor: https://www.laboratoires-biarritz.com/blog/proteger-votre-peau-aux-sports-dhiver/

Odgovori