1. Razlog: UV zračenje se pojačava sa visinom

UV zračenje se ne pojačava zbog nekoliko stotina metara manje udaljenosti od sunca… Pravi razlog je stanjivanje atmosfere koja filtrira UV zrake sa udaljenošću od površine mora. U brojkama, UV zračenje se povećava za 10% svakih 1000 metara nadmorske visine.

2. Razlog: Odbojnost snijega

Bitan dio izloženosti UV zrakama potiče iz odboja sunčanih zraka od različitih površina. Odbojnost snijega je između 40% i 90%, dok je npr. odbojnost pijeska samo 15% do 20%…

3. Razlog: Hlad smanjuje osijećaj topline

 Kakogod zvučalo… – potrebno je zapamtiti, da vas prilikom lijetnjeg sunčanja topao, vruč ili pak pekući osjećaj na koži podsjeti na potrebu za zaštitom. U planinama temperature često spriječavaju tu pojavu i može se dogoditi, da cijeli dan proleti bez da ste zaštitili svoju kožu.

4. Razlog: Ugodan osjećaj hidrirane i zaštićene kože

Razvijeni za zadovoljavanje potrebe kože po hidrataciji i zaštiti u kontekstu sportova, ALGA MARIS® proizvodi za zaštitu od sunca lako i sa užitkom se nanose na kožu. U izdanjima prikladnima za džep jakne ili kombinezona, stik ZF50+ i tonirani stik ZF50+ namijenjeni su osjetljivijim predijelima kože, kao što su obrazi, nos ili uši, te problematičnim ili ranjenjim predjelima lica kojima je potrebna zaštita od sunca. Oni dopunjavaju Balzam za usne ZF30 More i planine, i kreme za lice ZF30 i ZF50. (Svi proizvodi)

Eto, spremni ste za sigurno uživanje u zimskim sportovima! Zapamtite da za razliku od zaštite kože, ne možemo vam puno pomoči kod zaštite od lomova… Tako da – uživajte pažljivo?

Izvor: https://www.laboratoires-biarritz.com/blog/proteger-votre-peau-aux-sports-dhiver/

Odgovori