LABORATOIRES DE BIARRITZ – BIO REPARATIVNA LINIJA ALGA CICOSA ZA BEBE, DJECU I ODRASLE

Nadražena, oštećena, crvena, vrlo suha koža, svrbež i nelagoda … vrlo česte, čak i svakodnevne situacije u mnogim obiteljima.

NAŠA KOŽA, NAŠA ZAŠTITA

Epidermis je naša prva zaštita od vanjskog svijeta. Prirodna je barijera protiv agresije okoliša i protiv dehidracije. Međutim, krhka je, još više kod djece i novorođenčadi. Mnoštvo vanjskih i unutarnjih čimbenika može promijeniti strukturu:

• Promjene zbog trenja, čestog pranja, uporabe neprikladne kozmetike, izlaganja hladnoći, itd. Minimalni napadi, koji zbog ponavljanja na kraju oštećuju epidermu. Ta onda više ne sprječava učinkovito prodiranje alergena ili patogena, što će izazvati imunološku reakciju: tada se pojavljuje upala, što je izvor nelagode. Ove promjene često prati isušenje kože.

• Promjene zbog probijanja. U ovom slučaju koža je ozlijeđena. Promjena je manje ili više duboka: ograničena je na epidermu, ili možda ide do dermisa. Zahtijeva uspostavljanje procesa ozdravljenja. Ova vrsta izmjena može biti rezultat manjih dermatoloških ili kozmetičkih operativnih zahvata, posjekotina, površinskih opeklina, tetovaža itd. U ovom slučaju crvenilo i iritacija mogu potrajati.

• Izmjenične promjene zbog određenih dermatoloških patologija s upalnom komponentom, kao što je na primjer atopijski dermatitis. Kronično izmijenjenu barijeru kože potrebno je obnoviti kako bi se izbjeglo održavanje upale.

Svaka od ovih vrsta izmjena znači da epidermalna barijera više nije u mogućnosti ispuniti svoju misiju zaštite, i postajemo ranjivi. Mora se uspostaviti učinkovit i brz postupak sanacije barijere kako bi ona opet mogla ispuniti svoju zaštitnu ulogu i kako bi se povratila udobnost. Ovisno o uključenosti, popravit će se dermis, nakon čega slijedi popravak epiderme, ili pak samo popravak epiderme.

 

ALGA CICOSA® POPRAVLJA!

 

ALGA CICOSA® je jedini reparativni asortiman koji je bio certificiran i koji koristi učinkovitosti inovativnog reparativnog aktivnog sredstva razvijenog u našem laboratoriju. Ovaj patentirani aktivni sastojak, Alga-Sendatu®, potječe od specifičnih crvenih algi s obale Baskije, Gelidium sesquipedale.

Alga-Sendatu® stimulira oporavak epidermalne barijere djelujući na svaki od njegovih stadija: proliferaciju, migraciju i povećanu adheziju stanica.

Pored prisutnosti aktivnog sastojka s reparativnim svojstvima, ALGA CICOSA® reparativna njega i posebno BIO reparativna krema brinu se za različite komponente iritirane kože (npr. crvenilo, svrbež, suha koža) za optimalan oporavak i neposrednu udobnost. Također, oni održavaju optimalnu hidrataciju kože neophodnu za njezinu učinkovitu obnovu.

Čim je koža crvena, suha, iritirana i/ili svrbi, bez obzira na uzrok, preporučujemo ALGA CICOSA® liniju.

 

Izvor: https://www.laboratoires-biarritz.com/blog/alga-cicosa-lallie-contre-vos-bobos-du-quotidien/

Odgovori